HR-chef till Akavia

Har du en gedigen HR-erfarenhet och är en person som, liksom våra medlemmar, vill mer? Drivs du av utveckling, både din egen och verksamhetens? På några få år har vi bildat, byggt och utvecklat Akavia och söker nu en HR-chef som vill vara med och forma Akavias framtid.

Om oss

Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 140 000 medlemmar vilket gör oss till det tredje största förbundet inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är partipolitiskt obundet och arbetar för ett utvecklande och hållbart yrkesliv med högt välbefinnande.

Om rollen

Som Akavias HR-chef ansvarar du för att leda, driva och utveckla Akavias HR-arbete i linje med förbundets övergripande mål och värdegrund. 

Du arbetar nära verksamheten med både strategiska och operativa frågor inom hela HR-området. Du utvecklar och kvalitetssäkrar processer och arbetssätt inom bl a kompetensförsörjning, ledarskap, kultur, mångfald, arbetsmiljö, lönebildning och samverkan med fackliga parter. I ditt HR-team ingår en HR-partner och en administratör.

Ett av dina viktiga uppdrag är att utveckla och implementera strategier och verktyg för att Akavia ska ha rätt bemanning, gott ledarskap och en kultur som präglas av hög effektivitet, högt engagemang och välbefinnande. Du kommer att vara en nyckelperson i vårt pågående kulturarbete där vi samlar förbundets medarbetare och förtroendevalda för att nå Akavias mål.

I rollen som HR-chef ingår även ansvar för en stabsfunktion bestående av två medarbetare med uppgift att koordinera, utveckla och samordna stöd till Akavias förtroendemannaorganisation. 

Som en del av Akavias ledningsgrupp kommer du att delta i och bidra till verksamhetsutveckling, kulturbyggande, strategiarbete och bidra med HR-expertis i olika frågor. Du rapporterar till vd.

För att lyckas och trivas i rollen

Du har en gedigen och bred erfarenhet inom HR-området av både operativt och strategiskt arbete. Du har arbetat nära verksamheten med stöd till chefer i olika frågor. Vi ser gärna att du också har erfarenhet av arbete med ledarskapsutveckling, kulturbyggande och förändringsarbete.

Du har en akademisk utbildning inom HR eller inom ett annat närliggande utbildningsområde.

Du är en grundad, modig och driven person som åstadkommer resultat på ett tryggt och genomtänkt sätt. Vidare har du hög integritet, gott omdöme samt lätt för att samarbeta och etablera förtroende. Du är lösningsinriktad och vågar utmana befintliga rutiner och arbetssätt för verksamhetens bästa.

Som ledare är du trygg, ger ramar och riktning, leder med tillit och har ett coachande förhållningssätt.

Inte som andra förbund

Vår grunduppfattning är att akademisk utbildning ska löna sig. Vi tror på individens förmåga att ta eget ansvar för sin professionella utveckling, anställningsbarhet och konkurrenskraft. Våra medlemmar utgör tillsammans en stark part på arbetsmarknaden i ett förbund med professionsfokus och ambitionen att utveckla moderna kollektivavtal.

Akavia vill vara en attraktiv arbetsgivare som bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vi tillämpar hybridarbete med möjlighet att delvis arbeta utanför kontoret. Vi har ett fördelaktigt kollektivavtal med flexibla förmåner och ett modernt kontor på Nybrogatan i Stockholm.

Är du rätt person för oss?

Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt och senast den 18 augusti 2024. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan den 18 augusti.

Vi samarbetar i den här rekryteringen med Just Right AB. Vid frågor, välkommen att kontakta:
Rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: annakarin.engvall@justright.se eller
Rekryteringskonsult Catarina Isaksson, tfn 072- 205 45 48, e-post: catarina.isaksson@justright.se

Facklig kontaktperson för frågor om tjänsten är Kamilla Rosendahl, kamilla.rosendahl@akavia.se, 010-3037636.

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy