Ekonom, avdelningen Ekonomisk analys, Teknikföretagen

Vill du bli en av Teknikföretagens ekonomer? Vi söker dig som vill förse våra medlemsföretag med kvalificerad ekonomisk analys och driva opinionsbildning i ekonomiska frågor.

Teknikföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder 4500 industri- och techbolag. Tillsammans står våra medlemsföretag för en tredjedel av Sveriges export och en miljon jobb på global basis. Teknikföretagens uppdrag är att stärka konkurrenskraften för den svenska teknikbranschen.

Om rollen

På avdelningen för ekonomisk analys arbetar i dagsläget tre seniora ekonomer och nu stärker vi upp arbetet och rekryterar ytterligare en ekonom. Du rapporterar till avdelningschefen som tillika är Teknikföretagens chefekonom.

Det är en bred roll och arbetet består i att analysera den samhällsekonomiska utvecklingen i Sverige, globalt och på våra största exportmarknader samt samhällsekonomiska strukturfrågor. Vi publicerar konjunkturrapporter två gånger årligen, omfattande den globala och svenska ekonomiska utvecklingen och skriver regelbundna ekonomiska nyhetsbrev. Dessutom publicerar Teknikföretagens ekonomer rapporter med fokus på svensk industris internationella konkurrenskraft och industrins betydelse för Sveriges ekonomiska välstånd.

Det är en utåtriktad roll där du kommer att delta aktivt i samhällsdebatten kring industrirelevanta frågor. Du ger stöd till andra avdelningar, branschgrupper, regionverksamheten, medlemsföretagen samt till andra förbund inom Svenskt Näringsliv.

Vem är du?

Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen är att stärka Sveriges konkurrenskraft.

Du har en gedigen akademisk utbildning och du har minst masterexamen i nationalekonomi eller närliggande ämne. Forskarstudier är meriterande. Du har intresse för arbetsmarknadsekonomi, industriell organisation, utredningsarbete och kvantitativ analys.

Du är intresserad av att arbeta i projekt tillsammans med representanter från andra organisationer på svensk arbetsmarknad för att utreda olika typer av frågor, samt ibland även leda sådana projekt.

Du är en god analytiker och har lätt för att snabbt sätta dig in i nya frågor. Du trivs i en bred roll där en viktig del av arbetet är att ge stöd och service internt till andra avdelningar och till medlemsföretagen.

Du trivs i en utåtriktad roll. Hos oss kommer du att ha kontakter med media, fackliga motparter, det politiska systemet, andra arbetsgivarförbund och medlemsföretag. Det är viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Att du gillar teknik och att vara i framkant med den tekniska utvecklingen ser vi som en självklarhet.

Att arbeta på Teknikföretagen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.

Låter det intressant?

Vi samarbetar i den här rekryteringen med Just Right AB. Vid frågor, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: annakarin.engvall@justright.se

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 14 april 2024

Vi är tekniksverigeDen svenska teknikbranschen driver innovation, skapar arbetstillfällen och banar väg för framtidens hållbara lösningar. Tillsammans är vi en kraft att räkna med.

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy