Samhällspolitisk strateg, Sveriges Tandläkarförbund

Vill du vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges tandläkare? Sveriges Tandläkarförbund söker en Samhällspolitisk strateg som ska driva professionens intressen framåt.

 Sveriges Tandläkarförbund är den odontologiska professionens organisation. Vår uppgift är att ta tillvara tandläkarnas intressen i just de frågor som rör tandläkaryrket. Förbundet påverkar tandläkarens och tandvårdens utveckling och ger sina medlemmar stöd i olika situationer. Förbundet erbjuder fortbildning, ger ut tidskriften tandläkartidningen, ordnar genom Svenska tandläkare-Sällskapet den årliga Odontologiska Riksstämman och delar ut stipendier till odontologisk forskning.

Vi söker nu en Samhällspolitisk strateg som vill vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges tandläkare. Vi har ett genuint engagemang för våra riksföreningars medlemmar och arbetar för att de ska ha goda förutsättningar att utvecklas i sina yrkesroller.

Om rollen

Rollen som Samhällspolitisk strateg har en stor bredd vilket innebär att du kommer att jobba varierat med externa och interna arbetsuppgifter, det är därför viktigt att du trivs med denna mix.

I rollen förväntas du bedriva en proaktiv omvärldsbevakning av vårt område, ha koll på vad som händer och planera och lägga strategier givet vad som händer i omvärlden. Du är motor i arbetet kring att strategiskt planera för påverkansarbete och opinionsbildning. I rollen ingår även att bevaka och svara på remisser i samarbete med styrelsen, driva arbetet med att utveckla och underhålla policydokument samt att säkerställa och förbereda relevanta talespersoner i nyckelfrågor. Vidare förväntas du initiera egna utredningar och rapporter och bidra till Tandläkarförbundets arbete i internationella nätverk.

Rollen har en blandning av strategiskt, operativt och administrativt arbete.

Organisatoriskt kommer du att rapportera till kanslichefen och har ett nära samarbete med kommunikationsteamet och styrelsen.

Din profil

Vi tror att du har ett stort intresse och en gedigen förståelse för politik och påverkansarbete. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och tidigare erfarenhet av analys och utredningsarbete. Du har en god förmåga att bearbeta olika typer av material, göra analyser och dra slutsatser. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av tandvårdsområdet och/eller frågor som rör hälso- och sjukvård.

Som person trivs du med kombinationen av samarbete och eget arbete. Du trivs med att bygga relationer och att nätverka. Du är nyfiken, proaktiv och har en stark egen drivkraft. Arbetsplatsen karaktäriseras av utveckling och entreprenörsanda vilket innebär att detta är egenskaper som är viktiga för att trivas hos oss.

Du har en akademisk examen inom relaterat område, exemplevis nationalekonomi eller statskunskap och har minst 5 års erfarenhet av en liknande roll.

Vad kan vi erbjuda dig?

Sveriges Tandläkarförbund jobbar för att ta tillvara tandläkarnas intressen. Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation med siktet inriktat på framtiden och utveckling. Vi är stolta över vår goda arbetsmiljö, våra professionella kollegor och våra snabba beslutsvägar. Vi lever efter våra värdeord nytänkande, utveckling och ansvar – hållbart arbetsliv.

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Den är placerad vid vårt förbundskansli i Gamla stan i Stockholm.

Arbetet i förbundet bedrivs i en miljö där det finns stor samlad kunskap om den odontologiska professionen.

Lön och anställningsvillkor enligt överenskommelse. Tillträde snarast.

Om Sveriges Tandläkarförbund

Sveriges Tandläkarförbund , har ca 7000 medlemmar som kan bli medlem genom en av de fyra medlemsföreningarna: Tandläkare – egen verksamhet, Tjänstetandläkarna, SOL- Riksföreningen för Tandläkare inom Forskning, utbildning och specialisttandvård och Studerandeföreningen.

Sveriges Tandläkarförbund är en del av Saco.

Förbundskansliet sitter i vackra lokaler i Gamla Stan och har 20 anställda.

Känner du igen dig i beskrivningen – Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Just Right AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Anna-Karin Engvall, annakarin.engvall@justright.se eller på telefon 0707-323007.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 19 april

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy