Chef Ekonomi och Verksamhetsstöd/CFO – Teknikföretagen

Nu söker Teknikföretagen Chef för Ekonomi och Verksamhetsstöd/CFO! Vi söker dig som är en erfaren ledare och som vill arbeta i en roll som är väsentligt bredare än den traditionella ekonomichefens i en organisation som representerar den svenska teknikbranschen. En bransch som driver innovation, skapar arbetstillfällen och banar väg för framtidens hållbara lösningar.

Teknikföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder 4500 industri- och techbolag. Tillsammans står våra medlemsföretag för en tredjedel av Sveriges export och en miljon jobb på global basis. Teknikbranschen driver innovation, skapar arbetstillfällen och banar väg för framtidens hållbara lösningar. Teknikföretagens uppdrag är att stärka konkurrenskraften för den svenska teknikbranschen.

Om rollen

Som chef för Avdelningen Ekonomi och Verksamhetsstöd leder du arbetet inom ekonomi, lön och HR men även kontorsservice, säkerhet samt fastighets- och kapitalförvaltning. Du rapporterar till VD och leder nio direktrapporterande medarbetare.

Vilket framgår redan ovan, är detta en både bred och omväxlande roll som ställer höga krav på sakkompetens inom flera områden men även på ett modernt ledarskap.

I tillägg till att leda avdelningen kommer du att exempelvis arbeta med uppföljning, styrelserapporter, budget och prognoser, skattefrågor, årsredovisning och deklarationer, fastighetsfrågor, rutiner och policys. 

Det är en utåtriktad roll där du kommer spela en central roll i verksamheten och ha ett nära samarbete med ledning, region- och avdelningscheferna. Vidare kommer du ingå i VerkSam, ett samverkansorgan inom Svenskt Näringsliv, där du har sektorsansvar för sektor Industri.

Vem är du?

Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen är att stärka Sveriges konkurrenskraft.

Ditt ledarskap är drivet, modernt och bygger tillit och mandat. Du har lätt att förstå och navigera i komplexa strukturer samt att förhålla dig till många parter.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och relevant, kvalificerad arbetslivserfarenhet där du arbetat verksamhetsnära och där utvecklings- och förbättringsarbete ingått. Djupa kunskaper inom redovisnings- och skatteområdet är ett skallkrav men ditt perspektiv och din erfarenhet bör omfatta fler områden än så. 

Att du gillar teknik och att vara i framkant med den tekniska utvecklingen ser vi som en självklarhet.

Att arbeta på Teknikföretagen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.

Låter det intressant?

Vi samarbetar i den här rekryteringen med Just Right AB. Vid frågor, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catarina Isaksson, tfn 072- 205 45 48, e-post: catarina.isaksson@justright.se

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 28 april 2024

Vi är Tekniksverige. Den svenska teknikbranschen driver innovation, skapar arbetstillfällen och banar väg för framtidens hållbara lösningar. Tillsammans är vi en kraft att räkna med.

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy