Förhandlingschef/enhetschef Offentlig sektor – Sveriges Ingenjörer

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer.

Nu söker Sveriges Ingenjörer enhetschef till förhandlingsenheten med ansvar för offentlig sektor.

Om rollen

Som förhandlingschef/enhetschef för enheten Offentlig sektor spelar du en nyckelroll i att forma förbundets strategi och leda förhandlingsarbetet med ansvar för kollektivavtalen inom stat, kommun och region. Du kommer ta en proaktiv roll i att samordna och leda förhandlingsteamet samt arbeta nära med övriga chefer och avtalsansvariga.

Du deltar i arbetet med att utveckla och implementera långsiktiga strategier för att uppnå förbundets mål och företräder förbundet i olika forum och sammanhang bl a genom olika förtroendeuppdrag. Vidare ingår att hålla utbildningar och föreläsningar.

 Som chef för enheten leder du teamet bestående av nio ombudsmän där du agerar bollplank och stöd samt skapar förutsättningar och samordning med övriga enheter så att samtliga Sveriges Ingenjörers ombudsmän arbetar likartat.

Du är en av sex enhetschefer på Förhandlingsavdelningen. Tillsammans med chefskollegorna på Förhandlingsavdelningen leder du arbetet med att kontinuerligt utveckla och stärka Sveriges Ingenjörers förhandlingsverksamhet.

Du rapporterar till Sveriges Ingenjörers Förhandlingschef och ingår i Förhandlingsavdelningens chefsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig som leder prestigelöst och har ett anpassat ledarskap. Du är lyhörd och har en god förmåga att inspirera och motivera andra och du trivs med att möta människor. Du är tydlig i kommunikation och dialog, med god förmåga att sätta gränser och samtidigt bygga förtroendefulla relationer. Du har en god strategisk förmåga och motiveras av ständig förbättring, vilket ger dig förmåga att leda verksamheten framåt i takt med förbundets utveckling.

 Vi söker en trygg ledare som har:

  • Gedigen kunskap i arbetsrätt
  • Flerårig erfarenhet från partsvärlden och arbetsrättsligt förhandlingsarbete
  • God kunskap om de för offentlig sektor tillämpliga kollektivavtalen och om offentlig sektor
  • En förståelse för de strategiska och operativa aspekterna av förhandlingsarbete
  • Gedigen erfarenhet av chef/ledarskap
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift
  • Akademisk utbildning inom tillämpligt område

Du trivs i rollen som talesperson och är en skicklig kommunikatör som skapar förtroende och bygger långsiktiga relationer samt ser organisationens behov ur ett helhetsperspektiv. Det är också av vikt att ha ett etablerat nätverk bland arbetsmarknadens parter i synnerhet bland parterna som verkar inom offentlig sektor.

Om Sveriges Ingenjörer – Världen klarar sig inte utan ingenjörer

Sveriges Ingenjörer är ett fackförbund och en intresseorganisation för högskoleutbildade ingenjörer. Med 175 000 medlemmar har vi kraft att påverka samhället, skapa goda arbetsvillkor och stärka ingenjörsrollen. Våra medlemmar erbjuds inkomstförsäkring, lönestatistik, karriärservice, juridiskt stöd och rådgivning.

Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

Låter det intressant?

Tjänsten gäller tillsvidare och är placerad i Sveriges Ingenjörers kansli i centrala Stockholm. Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder villkor som följer Teknikavtalet och de lokala avtal som har upprättats på arbetsplatsen.

Fackliga kontaktpersoner för frågor om tjänsten är Sigrun Malm, Akademikerföreningen och Lotta Ljungqvist, Unionenklubben, båda nås på 08-613 80 00. 

Vi samarbetar i den här rekryteringen med Just Right AB. Vid frågor, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catarina Isaksson, tfn 072- 205 45 48, e-post: catarina.isaksson@justright.se eller rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: annakarin.engvall@justright.se

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt och senast den 4 augusti 2024. Intervjuer kommer att ske löpande.

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy