top of page
Image by Jakayla Toney

Public Affairs Manager till StimVill du påverka politiken – för musiken?Hos Stim finns nu möjlighet att arbeta i skärningspunkten musik och tech, där den ständigt föränderliga musikkonsumtionen ställer krav på en modern och fungerande upphovsrätt.


Har du erfarenhet av politiskt påverkansarbete och ett intresse för musiken? Ta chansen och bli vår Public Affairs Manager! Du får en självständig och central roll hos oss på Stim.Stim brinner för skapande och återväxt i Sveriges musikliv och för alla som inte bara lever för musik, utan också av den.

Om rollen – Public Affairs Manager Stim verkar som en samlande kraft för musikens utveckling. Genom en stark upphovsrätt skapar vi fortsatt återväxt i det svenska musiklivet. Stim agerar på en marknad där musik och tech möts, där ny teknik och nya sätt att konsumera musik ställer krav på en modern och fungerande upphovsrätt.


Vi söker dig som brinner för politik, samhällsfrågor och strategiskt arbete. Som Public Affairs Manager får du en central roll på Stim. Du ansvarar för att driva och utveckla Stims samhällspolitiska arbete. Särskilt fokus ligger på att påverka näringspolitiken och stärka marknaden för Sveriges musikliv. Rollen innebär brett samarbete med både interna och externa kontakter och organisationer.


Du rapporterar till Stims chefsjurist och arbetar tätt med Stims juridikteam samt avdelningarna för kommunikation och strategi.


Arbetsuppgifter och ansvar Du leder och utvecklar det samhällspolitiska arbetet på Stim, vilket innebär att följa lagstiftningsprocesser, bygga nätverk och samarbeta med andra organisationer. Du stöttar organisationens talespersoner och agerar även själv som talesperson.


Du omvärldsbevakar och tar fram förslag på positioner för Stim och ansvarar för att skapa strategiska möten med organisationer, politiker och näringsliv, såväl i Sverige som inom EU.


Du driver både det dagliga, snabbfotade påverkansarbetet (som att skriva och ta fram underlag och texter) som byggandet av långsiktiga strategier.


Kvalifikationer och egenskaper

Vi tror att du har en profil med följande delar:

  • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet samt en relevant akademisk examen, t ex i juridik eller statsvetenskap.

  • Erfarenhet av politiska beslutsprocesser och påverkansarbete i Sverige och/eller EU

  • Vana av att arbeta nära vd och ledningsgrupp

  • Kunskap och erfarenhet av politiskt påverkansarbete och opinionsbildning

  • En utvecklad kommunikativ förmåga

  • Förståelse och intresse för upphovsrätt och kreativa näringar

  • Flytande kunskaper i tal och skrift på svenska såväl som på engelska

Utöver ovan nämnda lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en handlingskraftig person med en utvecklad strategisk blick.

Rollen innebär ett brett samarbete med både interna och externa kontakter och du är en skicklig relationsbyggare som inger förtroende. Du är en lagspelare som bidrar till Stims omtänksamma och positiva kultur.


Du är en vass skribent och är van vid att ta fram olika underlag för opinionsbildning, till exempel debattartiklar och presentationer. Avslutningsvis är du utvecklingsorienterad, har ett starkt eget driv .


Om Stim Närmare 100 000 musikskapare och förlag är anslutna till Stim. Vi är en medlemsorganisation som arbetar för en stark upphovsrätt och för att låtskrivare och kompositörer ska få betalt för sin musik – oavsett om den framförs live, spelas offentligt, streamas eller används i tv och film. Stim brinner för skapande och återväxt i Sveriges musikliv och för alla som inte bara lever för musik, utan också lever av den. Njut av musiken!


Att arbeta på Stim Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Ett arbete på Stim innebär att arbeta i en värdedriven organisation, där vi jobbar för på en stark upphovsrätt och musikens värde. Vi har en stark kultur med mycket hjärta och passion för våra anslutnas intressen och för att främja svenskt musikskapande. Vi är idag ca 140 anställda som arbetar i på Hornsgatan i Stockholm och till viss del på distans.


Känner du igen dig i beskrivningen? – Välkommen med din ansökan!


I den här rekryteringen samarbetar vi med Just Right AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Anna-Karin Engvall, annakarin.engvall@justright.se eller på tfn 0707-323007.


Facklig kontaktperson för Unionen är Susan Roberts via susan.roberts@stim.se.


Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 15 augusti 2023.bottom of page