top of page
Image by Jakayla Toney

Projektledare Friluftsliv för psykisk hälsa, Friluftsfrämjandet


Vill du vara med och jobba för ökad folkhälsa genom friluftsliv? Till Friluftsfrämjandets rikskontor i Stockholm söker vi nu en projektledare för vår satsning Friluftsliv för psykisk hälsa.


Välkommen till Friluftsfrämjandet, Sveriges största friluftsorganisation. Vårt syfte är mer aktuellt än någonsin - att skapa ett bättre samhälle för alla genom folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med vår ideella kraft tacklar vi några av vår tids främsta samhällsutmaningar, exempelvis stillasittande, segregation och miljöförstöring. Det gör vi genom att skapa roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.


Med 110 000 medlemmar, 8000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 320 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation. På riksorganisationen är vi ca 30 medarbetare och ca 15 kollegor inom våra sex regioner.


Friluftsfrämjandet tar nu viktiga steg framåt för att fler ska få tillgång till de stora mervärden som friluftslivet bidrar till i form av folkhälsa. Till Riksorganisationen söker vi nu en Projektledare till vår nya satsning Friluftsliv för psykisk hälsa. Ett uppdrag som möjliggörs av beviljad finansiering från Allmänna arvsfonden.


Om rollen

Som projektledare för Friluftsliv för psykisk hälsa är uppdraget att i nära samverkan med målgruppen vidareutveckla och sprida en modell som använder friluftslivet som verktyg för återhämtning från psykisk ohälsa. Syftet är att erbjuda personer med psykisk ohälsa regelbundna och återhämtningsinriktade friluftsaktiviteter. Modellen ska kunna användas för att friluftslivet ska bli en naturlig del av de insatser som ges till personer med psykisk funktionsnedsättning.


En viktig del i uppdraget är att driva satsningen såväl internt som externt. Internt för att ta tillvara på och involvera både ideella och anställda i projektet. Externt för att utveckla insatser i kommuner och regioner som kan ske i samarbete med Friluftsfrämjandet eller annan ideell organisation. Det kommer att krävas olika former av insatser, som information, utbildning, mobilisering och marknadsföring, för att nå målgrupperna.


I din roll ansvarar du för genomförande, budget och rapportskrivning.


Du blir en del av Avdelningen för Friluftsakademin och Regionstöd som i dagsläget består av 12 medarbetare. Du rapporterar till avdelningschefen och har ett nära samarbete med vår avdelning Kommunikation och Samhälle.

Resor inom Sverige förekommer.


Kandidatprofil

För att lyckas i rollen behöver du ha god erfarenhet av att leda och driva projekt från start till framgångsrikt mål. Det är meriterande om du har varit projektledare för projekt finansierade av Allmänna Arvsfonden eller motsvarande.


Du har tidigare erfarenhet av att utveckla metoder och utbildningar.


Du har kunskap om och erfarenhet av arbete kring psykisk ohälsa. Gärna med koppling till friluftsliv, natur eller liknande.


Arbetet har många kontaktytor och du är en skicklig relationsbyggare som är van att samverka såväl internt som externt och att föra dialog med samarbetspartners och få till stånd samverkan.


Uppdraget kräver en förståelse för ideellt engagemang, och en god förmåga att fånga upp idéer och förutsättningar från både ideella, anställda och personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa.


Som person är du noggrann och strukturerad. Du är lyhörd för olika intressen och kan samtidigt göra avgränsningar och avvägningar. Du har en stark kommunikativ förmåga och är van att lyssna in behov, prata inför grupper och anpassa budskap.


Att arbeta på Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Sedan 1892 har vi främjat friluftslivet och värnat allemansrätten. Vi skapar roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.


Här kommer du till en trevlig arbetsplats med kompetenta och engagerade medarbetare, där du får vara en del av den utvecklingsresa vi är på. Arbetet innebär frihet under ansvar och vi tillämpar kollektivavtal.


Vi eftersträvar en jämlik arbetsplats i alla avseenden. Det innebär att alla ska få bra förutsättningar att trivas på jobbet, oavsett könstillhörighet, ålder, etnisk och kulturell bakgrund, sexuell läggning eller funktionsvariation.


Tjänsten är en visstidsanställning över 2,5 år på heltid med placering på vårt kontor på Södermalm i Stockholm. Tillträde sker enligt överenskommelse.


Låt äventyret börja - välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag är 11 april 2023. Välkommen att söka redan idag!


I denna rekrytering samarbetar vi med Just Right AB. Vid frågor, kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: annakarin.engvall@justright.sebottom of page