top of page
Image by Jakayla Toney

Communications Director till StimVill du jobba för musiken? Stim söker en Communications Director med kommersiell förståelse och strategisk höjd


Stim verkar som en samlande kraft för musikens utveckling. Genom en stark upphovsrätt skapar vi fortsatt återväxt i det svenska musiklivet. Stim agerar på en marknad där musik och tech möts, där ny teknik och nya sätt att konsumera musik ställer krav på en modern och fungerande upphovsrätt.


Stims verksamhet och den marknad vi verkar på är i stor förändring. Vi söker nu en Communications Director som får en central roll i Stims verksamhet.


Om rollen – Communcations Director.

Som Communications Director har du i uppdrag att bidra till Stims kontinuerliga utveckling där kommunikationen är central och avgörande för verksamheten. Du kommer in i ett spännande skede då vi har lagt en ny strategi för Stim som bland annat innebär att Stim kommer att ta en än större utåtriktad och aktiv roll för svenskt musikliv. Du förväntas bidra med kommersiell förståelse och strategisk höjd. Du har en självklar roll i Stims ledningsgrupp och rapporterar till Stims VD.


Du leder en avdelning med fem kompetenta medarbetare. Det finns även två kommunikatörer på avdelningen Members and Market som arbetar med riktad kommunikation mot Stims medlemmar och kunder. Kommunikationsavdelningen har det övergripande ansvararet för Stims varumärke samt extern och intern kommunikation.


Du ansvarar för att säkra värdeskapande kommunikation utifrån Stims övergripande strategi och prioriterade målgrupper samt att utveckla och aktivera Stims varumärkesplattform. Du ansvarar även för att Stim driver ett proaktivt PR arbete. Storytelling är ett naturligt inslag i den kommunikation du skapar och driver.


Du stöttar arbetet med opinionsbildning och samhällskommunikation med ett särskilt fokus på upphovsrätt och musikfrämjande aktiviteter. Det arbetet sker i nära samarbete med Public Affairs Manager och avdelningen för Juridik.


Kvalifikationer och egenskaper

För att lyckas i rollen som Communications Director ser vi att du är en trygg och erfaren kommunikationschef med erfarenhet av att driva framgångsrikt utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av att ingå i ledningsgrupp. Du har en relevant akademisk examen i botten.


Du behöver inte vara expert på alla delar inom kommunikationsarbetet men bör ha erfarenhet nog att kunna organisera och driva kommunikationsavdelningen och stötta ditt team. Vi tror därför att du har erfarenhet av:

  • Strategiskt varumärkesarbete gentemot ett komplext spektrum av målgrupper så som medlemmar, kunder, politiker och allmänhet

  • Erfarenhet av att driva proaktivt PR-arbete och att framgångsrikt använda storytelling som verktyg

  • Erfarenhet av samhällskommunikation och opinionsbildning.

Vi tror att det är viktigt att du har förståelse för den ideella sektorn och är van vid en komplex kontext då vi är en icke vinstdrivande ekonomisk förening med ett utvecklat samarbete inom Stimsfären och övriga musik- och kultursektorn.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du trivs i rollen som chef och har ett coachande förhållningssätt. Du trivs i externa sammanhang och tar gärna rollen som talesperson och stöttar andra i rollen som talesperson. Att skapa goda relationer och samarbeten med både interna och externa stakeholders kommer naturligt för dig.


Om Stim Stim är en medlemsorganisation utan vinstintresse för 100 000 anslutna musikskapare och förlag. Vi arbetar för en stark upphovsrätt och för att låtskrivare och kompositörer ska få betalt för sin musik. Tillsammans med våra medlemmar ger vi förutsättnignar för skapande och återväxt i Sveriges musikliv.

Musik har ett värde – för den som lyssnar, den som skapar och för Sverige och samhället i stort.


Att arbeta på Stim Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning. Tillträdet är enligt överenskommelse. Ett arbete på Stim innebär att arbeta i en värderingsdriven organisation, där vi jobbar för på en stark upphovsrätt och musikens värde. Vi har en stark kultur med mycket hjärta och passion för våra anslutnas intressen och för att främja svenskt musikskapande. Vi är idag ca 140 medarbetare som arbetar i på Hornsgatan i Stockholm.


Känner du igen dig i beskrivningen? – Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Just Right AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna-Karin Engvall, annakarin.engvall@justright.se , tfn 0707-323007 eller Mattias Elg på tfn: 070-6112008.


Facklig kontaktperson för Unionen är Eva Botmar via eva.botmar@stim.se.


Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 25 september 2023bottom of page