Chef Opinionsbildning och Press, Teknikföretagen

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av opinionsbildning och pressarbete som vill leda Teknikföretagens opinionsarbete. En ny chefsroll där du ansvarar för att medlemsföretagens frågor är högt på den politiska dagordningen.

Teknikföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder 4500 industri- och techbolag. Tillsammans står våra medlemsföretag för en tredjedel av Sveriges export och en miljon jobb. Teknikföretagens uppdrag är att stärka konkurrenskraften för den svenska teknikbranschen.

 Om rollen

Teknikföretagen stärker sitt press- och påverkansarbete och inrättar en ny enhet för Opinionsbildning och Press på Kommunikationsavdelningen. I din roll leder du ett team bestående av presschef, två policystrateger samt en redaktör.

 Du stöttar Teknikföretagens experter genom att utveckla och implementera strategier för opinionsbildning och press i syfte att stärka Teknikföretagens medlemmars konkurrenskraft, stärka Teknikföretagens varumärke samt öka medlemsnyttan genom att skapa intresse för Teknikföretagen som organisation.

Du är både strategisk och operativ i din roll och arbetar själv aktivt med opinionsbildning. Du analyserar det politiska läget, håller i gång den politiska dialogen internt samt identifierar hur Teknikföretagens prioriterade frågor ska profileras genom opinionsbildning och pressaktiviteter för att uppnå största möjliga effekt. Du ansvarar för att teamet tar fram underlag till debattartiklar, pressmeddelanden, seminarier och andra opinionsbildande aktiviteter. Du är också huvudansvarig för att Teknikföretagens vd får det underlag som behövs inför deltagande på seminarier och event.

Du rapporterar till kommunikationschefen och har ett nära samarbete med cheferna för näringspolitik, förhandling samt med chefekonom, experter och övriga kollegor på Kommunikationsavdelningen.

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat framgångsrikt med politisk påverkan genom opinionsbildning och mediabearbetning. Du har mycket god kunskap om och förståelse för de politiska processerna såväl nationellt som inom EU. Du är bra på att leda team, är kommunikativ och får saker att hända.

Du har lätt för att skapa förtroende och är en skicklig relationsbyggare. Vi tror att du har goda nätverk inom politiken som du vårdar.

Du är prestigelös och trivs i en roll där du stöttar experter, driver på och får andra att vara trygga i sina roller som talespersoner.

Du är analytisk och skicklig på att utveckla, genomföra och följa upp opinionsbildningsstrategier.

Att du är intresserad av företags förutsättningar i Sverige och att du gillar teknik och att vara i framkant av den tekniska utvecklingen ser vi som en självklarhet.

Att arbeta på Teknikföretagen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.

Låter det intressant?

Vi samarbetar i den här rekryteringen med Just Right AB. Vid frågor, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: annakarin.engvall@justright.se

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 april 2024

Vi är tekniksverige.
Den svenska teknikbranschen driver innovation, skapar arbetstillfällen och banar väg för framtidens hållbara lösningar. Tillsammans är vi en kraft att räkna med.

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy