Pensionsexpert

PTK söker en erfaren, strategisk och pedagogisk expert på pensioner. Hos oss får du vara med och bidra till att Sveriges privatanställda tjänstemän får ett tryggt arbetsliv och en bra pension.

PTK förhandlar tjänstepensionsplanerna ITP och KTP för Sveriges privatanställda tjänstemän. Sammanlagt omfattas omkring 2,7 miljoner arbetstagare av våra pensionsavtal. Vi är experter på pension och arbetar ständigt för att driva fram ansvarstagande och trygga system. Vår motor är mer än en miljon privatanställda tjänstemän i PTK:s 26 medlemsförbund. PTK:s uppdrag från förbunden är att privatanställda tjänstemän ska ha ett tryggt arbetsliv och en bra pension.

PTK söker nu en pensionsexpert till kansliet. Rollen innebär att bistå med expertis i PTK:s förhandlingar och påverkansarbete, att samordna medlemsförbundens pensionsexperter och att understödja PTK:s samlade expertkompetens om pensioner. 

Om rollen

Som PTK:s pensionsexpert har du en nyckelroll. Du arbetar nära förbundens experter, förhandlare och förtroendevalda samt i nära kontakt med andra parter på arbetsmarknaden samt partsägda bolag. Du bistår förbunden med specialistkompetens och rådgivning inom sakområdet pension.

 I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Delta som expert vid förhandlingar och medverka i utvecklandet av kollektivavtalade pensioner.
  • Arbeta med att tolka, vårda och tillämpa överenskommelser och avtal inom pension och försäkring.
  • Representera PTK i exempelvis den partssammansatta ITP-nämnden, styrelser och samverkansgrupper.
  • Representera PTK och de privatanställda tjänstemännens intressen i upphandling av förvaltare till tjänstepensionen ITP.
  • Samordna medlemsförbundens pensionsexperter och gemensamt med dem utveckla PTK:s ståndpunkter inom sakområdet pension.
  • Följa, bevaka och analysera ny lagstiftning.
  • Påverka genom att exempelvis delta i utredningar och dialoger, skriva remissvar och på andra sätt föra fram PTK:s ståndpunkter.

Bistå i att upprätthålla medlemsförbundens kunskap om pensioner och PTK:s avtal. 

Du och din bakgrund

Du har kunskap om och förståelse för det svenska pensionssystemet, samt hur lagstadgade och kollektivavtalade system kompletterar varandra. Har du dessutom sakkunskap om tjänstepension och kollektivavtalade försäkringar är det ett starkt plus.

Du är pedagogisk och skicklig på samverkan och nätverkande. Du är strategisk i din analys och har god förmåga att anpassa ditt arbetssätt och din kommunikation till mottagaren. Du förstår förhandlingsarbete och kan navigera i det. För att trivas med uppdraget bör du vara en nyfiken och samarbetsorienterad person. Du tänker nytt, är strukturerad, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du motiveras av att öka tryggheten på arbetsmarknaden och att bidra till utvecklingen av den svenska arbetsmarknadsmodellen.

Du har en akademisk examen inom samhällsvetenskap, juridik, ekonomi eller motsvarande kunskaper. Du har kvalificerad och relevant arbetslivserfarenhet från partsvärlden eller från arbete inom myndighet, politik eller relevant organisation. Vi tror att du har erfarenhet av fackligt arbete men det är inget krav.

 Vi erbjuder:                                                                                            

Hos oss får du arbeta i kärnan av den svenska arbetsmarknadsmodellen, med uppdraget att öka tryggheten och förbättra villkoren för Sveriges privatanställda tjänstemän.

PTK:s kansli sitter i nyrenoverade lokaler vid Fridhemsplan i Stockholm. Vi är 14 personer på kansliet och vi arbetar i mycket nära samarbete med våra 26 medlemsförbund. Vi har givetvis kollektivavtal och tjänstepension ITP. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning på vårt kansli. Vårt arbete utgår från kansliet och vi tycker om att ses, samtidigt strävar vi efter god flexibilitet vad gäller distansarbete.

PTK förhandlar för Sveriges privattjänstemän

PTK är 26 fackförbund som samlar mer än en miljon medlemmar i privat sektor. Med samlad styrka och expertis förhandlar vi för privatanställda tjänstemän. PTK står för kunskap och lösningar som utvecklar den svenska arbetsmarknaden. Vårt arbete stärker tjänstemännens ställning på arbetsmarknaden, ger högre pension, trygga försäkringar, bättre arbetsmiljö och ökat inflytande.

Läs mer om oss på ptk.se.

Välkommen med din ansökan

PTK samarbetar i den här rekryteringen med Just Right AB. Vid frågor, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Catarina Isaksson per telefon 072-205 45 48, eller via e-post: catarina.isaksson@justright.se

Sista ansökningsdag är den 11 mars 2024. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före detta datum.

Fackliga företrädare på PTK:s kansli:

Daniel Gullstrand, Unionenklubben, 08-440 85 16

Henrik Emanuelsson, Akademikerklubben, 08-440 85 12

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy