VD-assistent till Teknikföretagen

Teknikföretagen söker dig som är en erfaren, lyhörd och proaktiv VD-assistent

Sverige är ett av världens främsta exportländer när det gäller innovation och teknik, där företag som Volvo, Ericsson och Scania är några av de största aktörerna. Gemensamt för trion är att de är medlemmar i Teknikföretagen. Genom bland annat juridisk rådgivning och politiskt påverkansarbete får de tillsammans med drygt 4400 andra medlemsföretag stärkt konkurrenskraft.

Teknikföretagen spelar en nyckelroll i den svenska samhällsutvecklingen. Industrins förutsättningar är av avgörande betydelse för Sveriges välstånd. Huvuddelen av forskning och utveckling sker hos företagen inom Teknikföretagens branscher. Teknikföretagen är en av huvudaktörerna på den svenska arbetsmarknaden och den viktigaste spelaren på arbetsgivarsidan i de förhandlingar som styr löneavtalen för merparten av Sveriges löntagare.

Om rollen

Under hösten 2023 tillträdde Pia Sandvik som Teknikföretagens VD. Du kommer in i ett spännande skede där det händer mycket för såväl VD som organisationen i stort. I rollen som VD-assistent är du VD:s närmaste stöd, ni har ett nära och effektivt samarbete med dagliga avstämningar. Du skapar struktur, ordning och reda. Du ansvarar bland annat för mail- och kalenderhantering och ser till att VD:s vardag går ihop i form av möten och resor.

Rollen innebär till stor del koordinering av möten och kontakter. Teknikföretagen är den största arbetsgivar- och branschorganisationen inom industrin vilket innebär att de är ett nav för samverkan och samarbete mellan olika aktörer. VD för Teknikföretagen har många externa åtaganden och du säkerställer att hon alltid har underlag inför möten och framträdanden.

Du är VD:s främsta kontaktperson och du ansvarar för planering och koordinering av styrelsens och föreningensledningens arbete.

Vem är du? 

Du är en erfaren VD-assistent med stark integritet. Du har ett eget driv, stor inititativförmåga och vana att driva egna processer. Du är skicklig på att prioriotera bland uppgifter och skapar snabbt en förståelse för kontexten. Du har en fingertoppskänsla för vad som är viktiga prioriteringar för VD. Du strävar alltid efter att ligga steget före för att underlätta i andra personers arbete.

Du är en skicklig relationsbyggare och skapar goda samarbeten. Du är prestigelös och van att representera på ett professionellt sätt. Rollen kräver att du har en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har en känsla för att hitta VD:s tonalitet när du kommunicerar i hennes namn.

Du har erfarenhet av komplex styrelsehantering. Du är nyfiken, noggrann, kvalitetsmedveten och med inställningen att problem är till för att lösas. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft 365.

För att trivas och lyckas i rollens söker vi dig som delar synen på att näringslivet och industrin spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen är att stärka Sveriges konkurrenskraft.

Att arbeta på Teknikföretagen 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.

Vi samarbetar i den här rekryteringen med Just Right AB. Vid frågor, välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@justright.se

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan senast den 28 januari 2024

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy