Branschansvarig till Grafiska Företagen

Vill du vara med och driva den grafiska branschens viktigaste nätverk? Nu söker Grafiska Företagen en branschansvarig

Är du en fena på att snappa upp nya rön och trender i samhället? Gillar du näringspolitik och påverkansarbete? Vill du vara med och bidra till bättre förutsättningar för dem som verkar i den grafiska branschen i Sverige?

Grafiska Företagen söker nu en branschansvarig till kansliet i Stockholm. Som branschansvarig kommer du att ansvara för våra föreningar inom den grafiska branschen, vilka dessa är kan du läsa om här branschnätverk

Grafiska Företagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för den grafiska branschen. Våra 350 medlemsföretag finns framför allt inom tryckeri och förpackning. Vi har ett 20-tal medarbetare som arbetar med arbetsrätt, rådgivning, kompetensförsörjning, arbetsmiljö och branschfrågor

Om rollen

Vi erbjuder dig med stort intresse av företags- och samhällsfrågor ett intressant och mångsidigt arbete. Du ansvarar för att arrangera våra nätverksträffar och att de har ett intressant program. I nära dialog med VD kommer du också att bevaka och driva viktiga branschfrågor där du är med och företräder branschen.

Rollen som branschansvarig handlar bland annat om att arbeta för våra företag i branschrelaterade frågor. För att kunna ge medlemsföretagen så branschnära och relaterad information som möjligt finns det inom förbundet åtta olika branschnätverk. Varje branschnätverk verkar för att öka medlemmarnas kunskap och hjälpa till med att stärka deras konkurrenskraft. Som branschansvarig ansvarar du dels för att arrangera och leda dessa branschnätverk, men rollen innebär också ett ansvar att fånga upp behoven av relevanta framtida branschspecifika och branschgemensamma frågor.

Du kommer bland annat att:

 • ansvara för Grafiska Företagens branschnätverk både operativt och strategiskt
 • bevaka branschspecifika frågor och bygga nätverk
 • ha kontakt med myndigheter, politiker och andra, för branschen viktiga aktörer
 • ansvara för respektive branschnätverks möten samt administration
 • tillsammans med VD utveckla branschnätverken och Grafiska Företagens position
 • koordinera respektive branschnätverk med Grafiska Företagens verksamhet
 • bevaka relevanta EU-frågor

Om dig:

För att lyckas i rollen som branschansvarig är det bra om du:

 • är kreativ och drivande i ditt sätt att arbeta
 • är en person som skapar god ordning och reda i din administration
 • är kommunikativ, förtroendeingivande och bra på att bygga och underhålla nätverk
 • har erfarenhet av medlemsorganisation, myndighetskontakter, påverkansarbete och möten/eventarrangemang
 • antingen har god kännedom om den grafiska branschen alternativt ser att du skulle vara intresserad att lära dig allt om branschens förutsättningar
 • har god förståelse för företagandets villkor
 • är van att arbeta med personer i ledande befattningar då våra kontaktytor främst är företagsledare
 • har erfarenhet av arbete med EU-koppling
 • har en akademisk utbildning och några års arbetslivserfarenhet

Rollen som branschansvarig innebär också att du är bra på omvärldsbevakning. Som person har du gott omdöme och är en skicklig administratör kombinerat med hög social och strategisk kompetens. Du uppskattar att arbeta både operativt och strategiskt. För att vara framgångsrik i rollen är du nyfiken på och har intresse för det företagsklimat och förutsättningar företag i Sverige verkar inom. I rollen behöver du behärska svenska och engelska på mycket god nivå i både tal och skrift

Det är meriterande om du har kunskaper om EU, näringspolitik eller erfarenhet från statlig myndighet.

 Hur du är som person är huvudsaken för oss. Vi ser inte till ålder, kön, etnisk bakgrund eller liknande utan till nyfikenhet, snabbtänkthet, uppslagsrikedom, uthållighet och omdöme. Vi fäster stor vikt vid förmåga till både samarbete och självständigt arbete.

Vad kan vi erbjuda dig?

En viktig roll som Grafiska Företagen har stora förväntningar på och med goda förutsättningar att sätta en egen prägel på tjänsten. Inte minst då branschen möter många nya spännande utmaningar, till exempel ur ett hållbarhetsperspektiv.

Arbetsplatsen har högt i tak och trevliga kollegor. Här finns förutsättningar för att göra ett bra jobb samtidigt som du får utrymme för att testa nya idéer och utvecklas.   

Centralt placerat kontor i Näringslivets Hus på Östermalm.

Generösa förmåner som sommartid, sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och förmånscykel.Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Resor ingår i tjänsten. Du kommer att rapportera till VD.

Arbetet i förbundet bedrivs i en miljö där det finns stor samlad kunskap om den grafiska branschen. Du erbjuds goda möjligheter att bygga upp kunskap inom detta område, liksom att vidga och fördjupa din personliga kompetens på andra sätt.

Lön och anställningsvillkor enligt överenskommelse. Tillträde snarats.

Om Grafiska Företagen

Grafiska Företagen ska bidra till medlemsföretagens konkurrenskraft så att de kan mäta sig med de ledande grafiska företagen i Europa i fråga om teknik, marknadsföring och lönsamhet. Kort sagt: vi verkar för en långsiktig och god utveckling av den grafiska branschen och våra medlemsföretag.

Grafiska Företagen samverkar med Gröna arbetsgivare, Skogsindustrierna och Trä- och Möbelföretagen i det gemensamma servicebolaget Arbio AB och ingår som medlemsförbund i Svenskt Näringsliv.

Känner du igen dig i beskrivningen – Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Just Right AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna-Karin Engvall, annakarin.engvall@justright.se eller på telefon 0707-323007.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy