Förbundsjurist till SULF

Vill du vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges universitetslärare och forskare? SULF söker en erfaren förbundsjurist

SULF är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga organisation med starkt professionsfokus. Vi är en kunskapsinriktad organisation och en viktig aktör inom universitets- och högskoleområdet.

Vi söker nu en förbundsjurist som vill vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges universitetslärare och forskare. Vi har ett genuint engagemang för våra medlemmar och arbetar för att de ska ha goda arbetsvillkor och få möjlighet att utvecklas i sina yrkesroller.

Om rollen

Som SULFs förbundsjurist får du en central roll på förbundet. Du kommer att, tillsammans med förbundets centrala ombudsmän och förtroendevalda, arbeta för och stötta några av landets viktigaste yrkesgrupper – universitetslärare, doktorander och forskare.

Den mest omfattande arbetsuppgiften är att ta tillvara förbundets och medlemmarnas rättsliga intressen, samt att upprätthålla och utveckla SULF:s arbetsrättsliga och högskolejuridiska kompetens. Detta sker genom rättslig rådgivning till, och utbildning av, förbundets ombudsmän, lokala förtroendevalda och medlemmar. Du kommer också, genom till exempel rättsutredningar och andra utredningar, aktivt bidra till att utveckla området.

Du kommer att delta i förhandlingar på central nivå, och driva processer i domstol. Du får möjlighet att delta i Sacos juristnätverk och andra liknande sammanhang.

Organisatoriskt kommer du att tillhöra enheten för profession och villkor. Där finns också förbundets ombudsmän med vilka du kommer ha ett nära samarbete.

Din profil

För arbetet krävs att du är en erfaren jurist med mycket god erfarenhet från det arbetsrättsliga området och av arbetsrättsliga förhandlingar. Det är en förutsättning för tjänsten att du känner till de särregleringar som finns på statens område och det är värdefullt om du har kännedom om högskolesektorn. Även erfarenheter från andra statliga myndigheter kan vara meriterande. Det är också bra om du har erfarenhet av arbete i en demokratiskt styrd organisation.

Arbetet ställer höga krav på din pedagogiska förmåga och ditt intresse att bygga upp kunskap. Utöver arbetsrätt och högskolejuridik ligger förvaltningsrätt mm inom kompetensområdet.

Du är van att delta i förhandlingar och driva processer i domstol.

Som person måste du utöver pedagogisk förmåga att ha lätt för att skapa kontakter och tycka att det är roligt att bistå med kvalificerade råd. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vad kan vi erbjuda dig?

SULF kan högskolan! Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation med siktet inriktat på framtiden och utveckling. Vårt kollektivavtal erbjuder mycket goda villkor och tjänstepension är en självklarhet. Vi är stolta över medarbetarnas höga trivselnivå och vår goda arbetsmiljö, där fokus ligger på öppenhet, kommunikation och att erbjuda kollegor hjälp, stöd och diskussionsmöjligheter.

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Den är placerad vid vårt förbundskansli i Gamla stan i Stockholm.

Arbetet i förbundet bedrivs i en miljö där det finns stor samlad kunskap om den svenska högskolan. Du erbjuds goda möjligheter att bygga upp kunskap om denna samhällssektor, liksom att vidga och fördjupa din personliga kompetens på andra sätt.

Lön och anställningsvillkor enligt överenskommelse. Tillträde snarats.

Om SULF

SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, har drygt 22 000 medlemmar som är verksamma inom universitet och högskola. Förbundet har 29 anställda, varav 25 vid förbundskansliet i Gamla stan i Stockholm. Förbundet har även kontor i Göteborg och Malmö.

Känner du igen dig i beskrivningen – Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Just Right AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna-Karin Engvall, annakarin.engvall@justright.se eller på telefon 0707-323007.

Facklig företrädare är Catrine Folcker, cfo@sulf.se, 08-505 836 10

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy