Opinionsdrivande analytiker till SULF

Vill du vara med och bygga framtidens högskola? Nu söker SULF en opinionsdrivande analytiker

Brinner du för högskolan? Vill du vara med och bidra till bättre förutsättningar för landets universitetslärare och forskare? Är du en fena på samhällspolitisk analys och utredning? Gillar du opinionsbildning och påverkansarbete?

Nu söker SULF en opinionsdrivande analytiker som ska vara en brygga mellan förbundets politiska utredningsarbete och opinionsbildning.

SULF är universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga organisation med starkt professionsfokus. Vi är en kunskapsinriktad organisation och en viktig aktör inom universitets- och högskoleområdet. Nu vill vi förstärka vårt team ytterligare och söker en opinionsdrivande analytiker som vill vara med och skapa goda förutsättningar för Sveriges universitetslärare och forskare.

Om rollen

Som opinionsdrivande analytiker kommer du att arbeta för och stötta några av landets viktigaste yrkesgrupper – universitetslärare, doktorander och forskare. Vi har ett genuint engagemang för våra medlemmar och arbetar för att våra medlemmar ska ha goda arbetsvillkor och få möjlighet att utvecklas i sina yrkesroller.

Vi på SULF är övertygade om att en väl fungerande högskola med akademisk frihet och goda och konkurrenskraftiga villkor för alla högskolans anställda är en förutsättning för att kommande generationer ska få den kunskap de behöver och att forskningen ska kunna bidra till en hållbar framtid. I SULF:s arbete förenas professions-, utbildnings- och forskningspolitiska frågor med villkorsfrågor för att kunna bidra till akademins utveckling.

Rollen som opinionsdrivande analytiker handlar bland annat om att arbeta för att skapa synlighet för SULF:s medlemmars viktiga frågor så som exempelvis arbetsmiljö, lönebildning, arbetsvillkor men också högskolepolitiska frågor som akademisk frihet, högskolans finansiering och styrning. Du blir bryggan mellan förbundets politiska utredningsarbete och opinionsbildning.

Du kommer tillhöra förbundets kommunikationsenhet och rapporterar till kommunikationschefen. Du kommer att ha ett nära samarbete med förbundets ordförande och ledning samt med vår samhällspolitiska chef.

Du kommer bland annat:

 • Delta i arbetet med att driva opinionsbildning, till exempel genom att identifiera viktiga frågor för våra medlemmar
 • Skriva debattartiklar och pressmeddelanden
 • Ta fram enkäter och göra analyser
 • Ta fram rapporter/utredningar
 • Omvärldsbevaka den högskolepolitiska sektorn
 • Projektleda utredningsarbete med tillhörande opinionskampanjer
 • Bidra till utvecklingen av förbundets påverkansarbete
 • Utgöra ett stöd till ordförande och ledning inklusive samhällspolitisk chef i att ta fram mediala vinklar inom ramen för förbundets politiska arbete

Om dig:

För att lyckas i rollen som opinionsdrivande analytiker är det bra om du har:

 • Erfarenhet av utrednings- och analysarbete
 • Erfarenhet av opinionsbildning och påverkan
 • Erfarenhet från arbete i demokratiskt styrd organisation
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • God språklig förmåga och tycker om att skriva. Du har lätt för att anpassa innehåll efter olika kanaler och målgrupper

Rollen som opinionsdrivande analytiker kräver att du har en vass penna, är analytisk och bra på att kommunicera, att du har lätt för att samarbeta och att du är ansvarstagande.

Det är meriterande om du har kunskaper om högskole- och forskningssektorn eller erfarenhet från statlig myndighet.

Hur du är som person är huvudsaken för oss. Vi ser inte till ålder, kön, etnisk bakgrund eller liknande utan till nyfikenhet, allmänbildning, uppslagsrikedom, envishet och omdöme. Vi fäster stor vikt vid förmåga till både samarbete och självständigt arbete.

Vad kan vi erbjuda dig?

SULF kan högskolan! Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation med siktet inriktat på framtiden och utveckling. Vårt kollektivavtal erbjuder mycket goda villkor och tjänstepension är en självklarhet. Vi är stolta över medarbetarnas höga trivselnivå och vår goda arbetsmiljö, där fokus ligger på öppenhet, kommunikation och att erbjuda kollegor hjälp, stöd och diskussionsmöjligheter.

Tjänsten omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Den är placerad vid vårt förbundskansli i Gamla stan i Stockholm.

Arbetet i förbundet bedrivs i en miljö där det finns stor samlad kunskap om den svenska högskolan. Du erbjuds goda möjligheter att bygga upp kunskap om denna samhällssektor, liksom att vidga och fördjupa din personliga kompetens på andra sätt. Då tjänsten är ny finns goda förutsättningar att sätta din prägel dess innehåll.

Lön och anställningsvillkor enligt överenskommelse. Tillträde snarats.

Om SULF

SULF, Sveriges universitetslärare och forskare, har drygt 22 000 medlemmar som är verksamma inom universitet och högskola. Förbundet har 29 anställda, varav 25 vid förbundskansliet i Gamla stan i Stockholm. Förbundet har även kontor i Göteborg och Malmö.

Känner du igen dig i beskrivningen – Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Just Right AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna-Karin Engvall, annakarin.engvall@justright.se eller på telefon 0707-323007.

Facklig företrädare är Catrine Folcker, cfo@sulf.se, 08-505 836 10

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 3 december .

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy