Förhandlande ombudsman

Vill du jobba för att ge ett av Sveriges viktigaste yrken bättre villkor och förutsättningar?

Att arbeta på Polisförbundet innebär att jobba med några av Sveriges mest diskuterade frågor. Människors trygghet är en förutsättning för ett välmående demokratiskt samhälle. Att skydda, hjälpa och ställa till rätta är våra medlemmars uppdrag. Då krävs också bra poliser med rätt utbildning, rätt lön, rätt villkor och en god arbetsmiljö.

Om rollen – Förhandlande ombudsman

Vi söker nu en senior ombudsman med inriktning på förhandlingsarbete inom framför allt arbetstidsfrågor, villkor och kollektivavtal. Du kommer att driva förhandlingsarbete på nationell nivå och du blir Polisförbundets expert på arbetstidsfrågor.

Som ombudsman arbetar du också med att bereda underlag samt föredra ärenden för förbundsstyrelsen, olika nätverk samt andra sammanhang internt och externt. En annan del av rollen innebär att utbilda våra förtroendevalda ute i regionerna inom ditt område. Du kommer även att delta i förbundets arbete med olika utvecklingsprojekt, både internt inom förbundet och i samverkan med Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, OFR m fl.

Du blir, tillsammans med sex kollegor, en del av enheten Förhandling och rättsskydd. Enheten ansvarar för att planera, organisera och genomföra avtalsrörelser, genomföra beslutad inriktning gällande lönebildning och övriga villkor samt att driva relevanta förhandlingar som berör medlemmarna. Allt detta gör vi för att skapa en bättre arbetsvardag för dagens och framtidens poliser.

Som ny på Polisförbundet kommer du in i en spännande tid då kansliet har påbörjat en utvecklingsresa där vi förändrar våra arbetssätt och vår struktur i syfte att vara ett förbund i framkant.

Din profil

För att lyckas i rollen behöver du ha stor erfarenhet av att delta i förhandlingar mellan arbetsgivare och arbetstagarorganisation, helst på nationell nivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet från statlig sektor eller har arbetat i facklig organisation då du hos oss kommer att ansvara för de statliga avtalen.

Då ett stort fokus kommer att ligga på arbetstidsfrågor bör du ha ett stort intresse av att sätta dig in i och utvecklas inom området och ha viljan att bli Polisförbundets expert på området.

Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person är du trygg, lösningsorienterad och har ett starkt eget driv. Du trivs i en roll där du arbetar proaktivt och är en skicklig relationsbyggare med förmåga att bygga värdeskapande nätverk och relationer.

Erfarenhet från polisyrket är meriterande men inget krav.

Som medarbetare på Polisförbundet tror vi att det är en förutsättning att du har både ett stort samhällsintresse och ett starkt samhällsengagemang.

Vad vi kan erbjuda

På Polisförbundet arbetar du med högaktuella samhällsfrågor och för en yrkeskår som kommer att växa under lång tid framöver. Att växa i den takt som politikerna och medborgarna kräver, och samtidigt se till att de poliser som redan finns vill stanna kvar i yrket, är en utmaning. Polisförbundet vill, och måste, utöva inflytande i syfte att värna poliskårens integritet och professionalism samtidigt som vi alltid har våra medlemmars bästa för ögonen i allt vi gör. I detta arbete kommer du ha en nyckelroll.

Vi kombinerar effektiviteten i digitala arbetssätt med kreativiteten och styrkan i de fysiska mötena. Det ger dig möjlighet att arbeta hemifrån en viss del av arbetstiden. Vi tror att det formar en hållbar miljö och ett förbund i framkant med medarbetare som utvecklas som individer vilket möjliggör starka resultat.

Som anställd på Polisförbundets kansli arbetar du i nya och fräscha lokaler i Solna med fri tillgång till ett välutrustat gym. Kansliet har goda anställningsvillkor och vi värnar om våra anställdas hälsa och möjligheter att på ett hållbart sätt kombinera arbetsliv och fritid.

Polisförbundet arbetar för arbetsplatser med ökad jämställdhet, öppet klimat och bekämpar alla former av diskriminering. Vi är övertygade om att mångfald berikar och ser därför gärna både kvinnor och män med olika bakgrund och boendes på olika platser i landet som sökande.

Om Polisförbundet

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha bra villkor och de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb för allas trygghet. Förbundets vision är ”En poliskår uppskattad och respekterad av alla”. Polisförbundet ingår i TCO och cirka 91 procent av Sveriges poliser är våra medlemmar.

Över 1 800 förtroendevalda poliser och cirka 30 medarbetare på Polisförbundets kansli i Solna arbetar med att skapa goda arbetsvillkor för medlemmarna. Det gör vi bland annat genom förhandlingar, facklig utbildning, medlemsservice, kommunikation, opinionsbildning och påverkan av beslutsfattare på olika nivåer.

Praktisk information

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med provanställning i 6 månader

Startdatum: efter överenskommelse

Placering: Solna

Ansökan och kontakt

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

I denna rekrytering samarbetar vid med Just right AB och du ansöker via denna länk. Kontakta Anna-Karin Engvall för frågor på 070-732 30 07 eller annakarin.engvall@justright.se

Facklig företrädare: Malin Thor, ombudsman, 0725-714600, malin.thor@polisforbundet.se

Ansökningarna behandlas löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy