Avdelningschef Verksamhetsstöd, Forum för levande historia

Forum för levande historia är inne i ett spännande utvecklingsarbete och söker en chef till Avdelningen för verksamhetsstöd. Vi söker dig som är en erfaren och trygg ledare och chef och som vill leda och utveckla det interna stödet på myndigheten och därigenom bidra till arbetet med att främja demokrati, mänskliga rättigheter och allas lika värde.

Om myndigheten

Forum för levande historia är en myndighet med uppdrag att främja demokrati, mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Genom kunskap om historien vill vi bidra till reflektion och lärande om hur dåtid och nutid hänger ihop. Vår utgångspunkt är lärdomar från Förintelsen och kommunistiska regimers brott mot mänskligheten. Vårt arbete är inriktat på kunskap, kultur och utbildning. Vi tar fram utställningar, fortbildningar, rapporter, material för skolan och håller seminarier och samtal. Verksamheten finns i hela Sverige, digitalt eller på plats, ofta i samarbete med lokala, nationella och internationella samarbetspartners. För närvarande pågår också ett utvecklingsarbete för att utarbeta en långsiktig strategi för myndighetens verksamhet.

Vi har våra lokaler i Gamla Stan i Stockholm, där cirka 40 personer arbetar. Myndigheten är organiserad i fyra avdelningar, varav Avdelningen för verksamhetsstöd är en.

Läs gärna mer på www.levandehistoria.se

Om avdelningen

Avdelningen för verksamhetsstöd ansvarar för och ger stöd inom bland annat frågor om ekonomi, HR, verksamhetsstyrning, registratur/arkiv, IT/teknik, lokaler, chefsstöd, inköp/upphandling samt säkerhet/riskhantering. Avdelningen har sju medarbetare.

Din roll

Som avdelningschef för verksamhetsstöd har du en bred roll med ett övergripande ansvar för myndighetens samlade interna stödverksamhet

.Du har personal- och budgetansvar. Du leder din avdelning mot uppställda mål och bidrar till ett förtroendefullt och positivt klimat på avdelningen och myndigheten.

Rollen innebär bland annat ett övergripande ansvar för arbetet med myndighetens budget, årsredovisning, verksamhetsplanering och uppföljning samt för en kontinuerlig utveckling av myndighetens processer och arbetssätt.

Du arbetar både strategiskt och operativt och trivs med en blandning av stora och små arbetsuppgifter. Myndigheten anlitar Statens servicecenter för hantering av löner och ekonomisk redovisning.

Du har ett övergripande ansvar för att tillse att myndighetens verksamhet bedrivs inom ramen för gällande lagar, förordningar och andra styrdokument för myndigheten.

Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och tillsammans med myndighetschefen och kollegorna i ledningsgruppen tar du ansvar för och verkar för utveckling av myndigheten som helhet. Du rapporterar till myndighetschefen.

Kandidatprofil

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar i en liknande roll med omvittnad goda resultat.

Du har en akademisk examen inom ekonomi, HR, statsvetenskap, juridik eller annat relevant ämne.

Du har god kunskap om statsförvaltningens funktionssätt och processer och flerårig erfarenhet av arbete inom statsförvaltningen.

Du har mycket goda kunskaper och erfarenhet av arbete inom flera av avdelningens ansvarsområden, framför allt ekonomi och HR.

Personliga egenskaper och förmågor

Vi är en relativt liten myndighet och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper framför allt när det kommer till ledaregenskaper, samarbetsförmåga och ett gott omdöme.

Du är trygg och prestigelös i ditt ledarskap och drivs av att utveckla såväl medarbetare som verksamhet i en god arbetsmiljö.

Du leder med tillit till medarbetares kompetens och erfarenhet.

Du är resultatinriktad och lösningsorienterad samt tycker om att arbeta i den föränderliga miljö som arbetet i en politiskt styrd organisation innebär.

Du är en skicklig relationsbyggare och tycker om att utveckla och upprätthålla goda samarbeten såväl internt som externt.

Du har en mycket god kommunikativ förmåga och kan kommunicera komplexa frågor i tal och skrift. Du kan också presentera och företräda din organisation i externa sammanhang.

Forum för levande historia strävar efter en jämn könsfördelning och välkomnar alla sökande, oavsett könsidentitet eller uttryck. Myndigheten vill även ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi förutsätter att du delar våra värderingar kring demokrati och alla människors lika värde och rättigheter.

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Lön efter överenskommelse. Du omfattas av det statliga chefsavtalet, vilket bland annat innebär förtroendearbete. Möjlighet att delvis arbeta på distans när arbetet medger det.

Tillträde

Önskat tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan och frågor

I den här rekryteringen samarbetar vi med Just Right AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna-Karin Engvall, annakarin.engvall@justright.se eller på tfn 0707-323007.

Fackliga kontaktpersoner är för Saco Camilla Sjöström, camilla.sjostrom@levandehistoria.se och för ST Eva Azcarate, eva.azcarate@levandehistoria.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 21 maj 2023. Skicka din ansökan med CV och personligt brev.

Ansök här

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy