Kommunikationschef, Forum för levande historia

med uppdrag att verka för en stark demokrati och allas lika värde

Forum för levande historia är inne i ett spännande utvecklingsarbete och söker en chef till avdelningen för kommunikation. Vi söker dig som är en erfaren och trygg ledare och chef och som vill leda och utveckla kommunikationsarbetet för att främja demokrati, mänskliga rättigheter och allas lika värde.

Om myndigheten

Forum för levande historia är en myndighet med uppdrag att främja demokrati, mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Genom kunskap om historien vill vi bidra till reflektion och lärande om hur dåtid och nutid hänger ihop. Vår utgångspunkt är lärdomar från Förintelsen och kommunistiska regimers brott mot mänskligheten. Vårt arbete är inriktat på kunskap, kultur och utbildning. Vi tar fram utställningar, fortbildningar, rapporter, material för skolan och håller seminarier och samtal. Verksamheten finns i hela Sverige, digitalt eller på plats, ofta i samarbete med lokala, nationella och internationella samarbetspartners. För närvarande pågår också ett utvecklingsarbete för att utarbeta en långsiktig strategi för myndighetens verksamhet.

Vi har våra lokaler i Gamla Stan i Stockholm, där cirka 40 personer arbetar. Myndigheten är organiserad i fyra avdelningar, varav kommunikationsavdelningen är en.

Läs gärna mer på www.levandehistoria.se

Om avdelningen

Kommunikation är en del av myndighetens kärnverksamhet. På avdelningen arbetar åtta medarbetare och avdelningens uppdrag är att:

  • stärka människors kunskap om och engagemang för demokrati, tolerans och människors lika värde
  • öka kännedomen om Forum för levande historias verksamhet, aktiviteter och utbud

Din roll

Som kommunikationschef har du ett övergripande ansvar för myndighetens samlade externa och interna kommunikation.

Du leder kommunikationsavdelningen och har personal- och budgetansvar. Du leder din avdelning mot uppställda mål och bidrar till ett förtroendefullt och positivt klimat på avdelningen och myndigheten.

Du arbetar både strategiskt och operativt med vår kommunikation. Kommunikationsavdelningen ansvarar för myndighetens samlade kommunikation och marknadsföring, vilket bl.a. innebär kommunikationsstrategi, varumärkesplattsform, visuell identitet, digital kommunikation, mediehantering, press, PR och kriskommunikation samt internkommunikation En viktig del är också att bidra i arbetet med utformningen av vårt budskap i utställningar, publikationer och webbmaterial.

Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och tillsammans med myndighetschefen och kollegorna i ledningsgruppen tar du ansvar för och verkar för utveckling av myndigheten som helhet. Du rapporterar till myndighetschefen.

Kandidatprofil

Vi söker dig med flerårig erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar med omvittnad goda resultat.

Du har erfarenhet från att driva såväl strategiskt som operativt kommunikationsarbete och har goda erfarenheter av vad som krävs för ett framgångsrikt kommunikationsarbete, gärna vid en myndighet eller annan kunskapsintensiv verksamhet.

Du har relevant akademisk examen eller motsvarande.

Det är meriterande om du även har kunskap om och erfarenhet från myndighetens ämnesområden. Har du arbetat inom statsförvaltningen, annan politiskt styrd organisation eller inom civilsamhället så är det meriterande.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp.

Personliga egenskaper och förmågor:

Vi är en relativt liten myndighet och kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper framför allt när det kommer till ledaregenskaper, samarbetsförmåga och ett gott omdöme.

Du är trygg och prestigelös i ditt ledarskap och drivs av att utveckla såväl medarbetare som verksamhet i en god arbetsmiljö.

Du leder med tillit till kvalificerade medarbetares kompetens och erfarenhet.

Du är resultatinriktad och lösningsorienterad samt tycker om att arbeta i den föränderliga miljö som arbetet i en politiskt styrd organisation innebär.

Du är en skicklig relationsbyggare och tycker om att utveckla och upprätthålla goda samarbeten såväl internt som externt

Du har en mycket god kommunikativ förmåga och kan kommunicera komplexa frågor i tal och skrift både på svenska och engelska. Du kan också presentera och företräda din organisation i externa sammanhang

Forum för levande historia strävar efter en jämn könsfördelning och välkomnar alla sökande, oavsett könsidentitet eller uttryck. Myndigheten vill även ta tillvara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi förutsätter att du delar våra värderingar kring demokrati och alla människors lika värde och rättigheter.

Anställningsvillkor

Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med provanställning. Lön efter överenskommelse. Du omfattas av det statliga chefsavtalet, vilket bland annat innebär förtroendearbete. Möjlighet att delvis arbeta på distans när arbetet medger det.

Tillträde

Önskat tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan och frågor

I den här rekryteringen samarbetar vi med Just Right AB. Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anna-Karin Engvall, annakarin.engvall@justright.se eller på tfn 0707-323007.

Fackliga kontaktpersoner är för Saco Camilla Sjöström, camilla.sjostrom@levandehistoria.se och för ST Eva Azcarate, eva.azcarate@levandehistoria.se.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt och senast 1 maj 2023. Skicka din ansökan med CV och personligt brev via vår webbplats www.levandehistoria.se

Just Right AB   |   Artillerigatan 6   |  114 51 Stockholm   |   +46 707 32 30 07   |   info@justright.se
© Just Right 2024  |  Executive Search, Leadership & Culture  |   Integritetspolicy