top of page
Image by Jakayla Toney

Teknikföretagen söker driven kommunikatör


Teknikföretagen stärker sitt kommunikationsarbete och söker en driven kommunikatör som kommer att ha en viktig roll i att utveckla internkommunikationen samt kommunikationen till medlemsföretagen.


Sverige är ett av världens främsta exportländer när det gäller innovation och teknik, där företag som Volvo, Ericsson och Scania är några av de största aktörerna. Gemensamt för trion är att de är medlemmar i Teknikföretagen. Genom bland annat juridisk rådgivning och politiskt påverkansarbete får de tillsammans med drygt 4300 andra medlemsföretag stärkt konkurrenskraft.


Kommunikation är en central del av Teknikföretagens uppdrag och ska aktivt bidra till att Teknikföretagen har ett fortsatt högt förtroende och upplevd nytta bland medlemsföretagen. Kommunikationen ska vidare bidra till att stärka Teknikföretagens ledande roll i påverkansarbetet för industrins förutsättningar samt att med internkommunikation informera och engagera medarbetare.


Till vårt team söker vi en kommunikatör som håller med om att samhället utvecklas av näringslivet och som har ett stort samhällsintresse.


Om rollen Som kommunikatör hos oss är du en viktig del i att utveckla och stärka Teknikföretagens kommunikations- och påverkansarbete. På avdelningen kommer du att tillsammans med dina sex vassa kollegor att ansvara för medlems- och marknadskommunikation, kommunikationsstrategi, varumärkesarbete och redaktionellt arbete.


I din roll kommer du ha det strategiska ansvaret att utveckla vår internkommunikation. Tillsammans med digitaliseringschefen ansvarar du för utvecklingen vårt intranät (Sharepoint). Du ansvarar också för vår interna redaktionsgrupp. Förutom intranätet vidareutvecklar du våra olika interna kommunikationsinsatser.


Som en del av kommunikationsteamet bistår du organisationen med råd och stöd i kommunikationsfrågor. Det kan gälla såväl redaktionellt arbete som grafisk produktion och film.


Du kommer in i ett spännande skede där vi har stort fokus på strategi och varumärke, samtidigt som vi som bransch- och arbetsgivareorganisation driver många viktiga frågor för att stärka svenska industriföretag – kompetensförsörjning, elförsörjning, NATO-medlemskap och Sveriges EU-ordförandeskap för att nämna några. Du rapporterar till Kommunikationschefen som sitter i Föreningsledningen.

Vem är du? Vi söker dig som är en bred kommunikatör och som trivs i en roll som växlar mellan det strategiska och operativa. Du är van att projektleda kommunikationsinsatser.


Du har erfarenhet av att arbeta med att utveckla internkommunikation och att arbeta med socialt intranät (gärna Sharepoint).


Har du även erfarenhet av grafisk produktion och att producera film är det meriterande.


Som person är du självgående, har fokus på kommunikationens nytta och mål, och är lösningsorienterad. Du är prestigelös, har integritet och en god förmåga att prioritera. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen är att svensk export får rätt förutsättningar. Att du gillar teknik och att vara i framkant med den tekniska utvecklingen ser vi som en självklarhet.


Om att arbeta på Teknikföretagen och ansökan

Teknikföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för teknikindustrin. Vi är den främsta företrädaren för svensk industri och tillsammans står våra 4 300 medlemsföretag för en tredjedel av Sveriges export. Teknikföretagens uppdrag är att ge medlemsföretagen bästa möjliga konkurrenskraft och främja teknik som gör världen bättre.


Våra värdeord som genomsyrar verksamheten är: Respekterande, Engagerade, Professionella och Modiga


Tjänsten är en tillsvidareanställning vid vårt kontor vid Östermalmstorg. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil.


Låter det intressant?


Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 24 februari

Urval och intervjuer sker löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.


Kontakt Just Right AB

I den här rekrytering samarbetar vi med Just Right. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult

Anna-Karin Engvall

Tel: 0707-323007

e-post: annakarin.engvall@justright.sebottom of page