top of page
Image by Jakayla Toney

Talesperson och sakkunnig för rättsfrågor och rättspolitik, AkaviaAkavia stärker sitt påverkansarbete inom rättspolitik och söker dig som vill driva arbetet med att sätta Akavia på den rättspolitiska arenan.


Akavia är fackförbundet för ekonomer, jurister, samhällsvetare, it-akademiker, personalvetare och kommunikatörer. Vi samlar 130 000 medlemmar vilket gör oss till ett av de största förbunden inom Saco. Namnet Akavia betyder den akademiska vägen och bygger på löftet att varje medlem ska få utväxling på sin akademiska utbildning genom hela arbetslivet. Akavia är en partipolitiskt obunden organisation som samtidigt jobbar på den politiska arenan för ett hållbart arbetsliv och rättssäkert samhälle.


Akavia är övertygad om att rättsfrågorna kommer att stå i centrum i svensk politik de närmaste åren och förstärker den samhällspolitiska avdelningen med en sakkunnig som kommer att vara rättspolitisk talesperson och opinionsbildare. Ditt uppdrag…

…innebär du arbetar med hela kedjan från omvärldsbevakning, via analys och politikutveckling till ett aktivt påverkans- och opinionsarbete. Du är Akavias talesperson och kommer att offentligt representera förbundets professioner inom rättsväsendet. Därför kommer du också löpande arbeta tillsammans med Akavias förtroendevalda inom polis, åklagare, domstol och kriminalvården.


Vi vill gärna se dig som är orädd när det gäller att ta debatten och som har djupt förankrad kunskap om rättsfrågorna.


Tillsammans med kollegor på den samhällspolitiska avdelningen och andra avdelningar kommer du bidra till att Akavia ska synas, höras och fortsätta växa.


Din bakgrund…

…är inom opinionsbildning, påverkansarbete och utredning. Du har erfarenhet av rättspolitik och rättssystemet och vi tror att du har haft ett liknande arbete till exempel i en intresseorganisation eller som politisk tjänsteman. Du har en juristexamen och vi ser gärna att du har erfarenhet av att vara talesperson för en organisation.

För att lyckas…

… som sakkunnig och opinionsbildare behöver du ha ett stort intresse och erfarenhet av samhällsfrågor. Du är orädd och tycker att det är bekvämt och roligt att vara talesperson. Som person är du analytisk, bra på att se helheten och kan snabbt sätta dig in i komplexa frågor. Du är en relationsskapare med förmåga att övertyga och få med dig andra. Om du tycker om att jobba självständigt men egentligen trivs ännu bättre med teamwork och en kollegial kultur har du hittat rätt.


Akavia erbjuder...

en anställning hos ett av landets bästa fackförbund som värnar om sina medarbetare. Akavia har ett fördelaktigt kollektivavtal med bra förmåner och en hög grad av flexibilitet. Du kommer att bli en del av ett team som brinner för samhällspolitik och opinionsbildning. Akavia sitter i moderna lokaler vid Östermalmstorg.


Välkommen med din ansökan!

Stämmer beskrivningen in på dig? Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, men senast den 8 mars 2023.


Akavia strävar efter att öka mångfalden inom organisationen och ser därför gärna sökande med olika bakgrund.


Om du har frågor

I den har rekryteringen samarbetar vi med Just Right. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: annakarin.engvall@justright.se


Facklig representant är Anna Westling, tfn 010-3037603, e-post: anna.westling@akavia.sebottom of page