top of page
Image by Jakayla Toney

Polisförbundet söker chef till enheten Profession och påverkan


Vill du jobba för att ge ett av Sveriges viktigaste yrken bättre villkor och förutsättningar?


Att arbeta på Polisförbundet innebär att jobba med några av Sveriges mest diskuterade frågor. Människors trygghet är en förutsättning för ett välmående demokratiskt samhälle. Att skydda, hjälpa och ställa till rätta är våra medlemmars uppdrag. Då krävs också bra poliser med rätt utbildning, rätt lön, rätt villkor och en god arbetsmiljö.Om rollen - Chef enheten Profession och påverkan

Vi söker nu en ledare för enheten för profession och påverkan med uppdrag att stärka Polisförbundets påverkansarbete. Enheten består av utredare och polisutbildade ombudsmän med ansvar för olika sakområden.


Som chef är du ansvarig för förbundets påverkansarbete gentemot arbetsgivare och politiska beslutsfattare. Du ansvarar för policyutveckling och yrkesfrågor. Du utvecklar strategier för att stärka Polisförbundets inflytande i syfte att nå effekt för våra medlemmar och förtroendevalda. Enheten ansvarar även för Polisförbundets internationella samarbeten. Du ansvarar för enhetens operativa arbete såväl som budget- och målstyrningsarbete samt chefsadministration.


Genom ett närvarande och coachande ledarskap skapar du bästa förutsättningar för en god och utvecklande arbetsmiljö


Du rapporterar till kanslichefen och ingår i ledningsgruppen. Där har du en självklar del i ledningsgruppen och får en viktig roll att tillsammans med övriga driva det utvecklingsarbete som pågår. Som ny på Polisförbundet kommer du in i en spännande tid då vi har påbörjat en utvecklingsresa där vi förändrar arbetssätt och struktur i syfte att vara ett förbund i framkant.


Din profil

Du har god kännedom om det politiska systemet och erfarenhet av politiskt eller fackligt påverkansarbete. Vi ser gärna att du har arbetat som polis eller har erfarenhet av polis- och rättsfrågor.


För att lyckas i rollen har du chefs- och ledarerfarenhet och är bra på att utveckla människor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förändringsledning. Som ledare är du tillitsfull, inspirerande och närvarande. Du är bra på att skapa goda samarbeten och kan arbeta med helheten. Du har lätt för att skapa förtroende och goda relationer samtidigt som du är tydlig och prestigelös.


Du har ett starkt samhällsengagemang och motivation att stärka Polisförbundets inflytande och bidra till att göra ännu större nytta för våra medlemmar.


Vad vi kan erbjuda

På Polisförbundet arbetar du med högaktuella samhällsfrågor och för en yrkeskår som kommer att växa under lång tid framöver. Att växa i den takt som politikerna och medborgarna kräver, och samtidigt se till att de poliser som redan finns vill stanna kvar i yrket, är en utmaning. Polisförbundet vill, och måste, utöva inflytande i syfte att värna poliskårens integritet och professionalism samtidigt som vi alltid har våra medlemmars bästa för ögonen i allt vi gör. I detta arbete kommer du ha en nyckelroll.


Vi vill förena det bästa av två världar, där vi kombinerar effektiviteten i digitala arbetssätt med kreativiteten och styrkan i de fysiska mötena. Det ger dig möjlighet till distansarbete en viss del av arbetstiden. Vi tror att det formar en hållbar arbetsmiljö och ett förbund i framkant med medarbetare som utvecklas som individer vilket möjliggör starka resultat.

Som anställd på Polisförbundets kansli arbetar du i nya och fräscha lokaler i Solna med fri tillgång till välutrustat gym. Kansliet har goda anställningsvillkor och vi värnar om våra anställdas hälsa och möjligheter att på ett hållbart sätt kombinera arbetsliv och fritid.


Polisförbundet arbetar för ökad jämställdhet, öppet klimat och bekämpar alla former av diskriminering. Vi är övertygade om att mångfald berikar och ser därför gärna både kvinnor och män med olika bakgrund som sökande.


Om Polisförbundet

Polisförbundet är ett fackligt yrkesförbund som organiserar Sveriges poliser. Vi jobbar för att poliskåren ska ha bra villkor och de bästa förutsättningarna för att göra ett bra jobb för allas trygghet och för ett välmående demokratiskt samhälle. Förbundets vision är ”En poliskår uppskattad och respekterad av alla”. Polisförbundet ingår i TCO och cirka 91 procent av Sveriges poliser är våra medlemmar.


Över 1 800 förtroendevalda poliser och 30 medarbetare på Polisförbundets kansli i Solna arbetar för att poliser ska vara rätt utbildade, ha rätt lön, rätt villkor och en god arbetsmiljö. Det gör vi bland annat genom juridisk rådgivning, förhandlingar, medlemsservice, facklig utbildning, kommunikation, opinionsbildning och påverkan av beslutsfattare på olika nivåer.


Praktisk information

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med provanställning, 6 mån

Startdatum: efter överenskommelse

Placering: Solna med möjlighet att arbeta på distans del av arbetstid.


Ansökan och kontakt

Välkommen med din ansökan senast 16 oktober 2023.


I denna rekrytering samarbetar vid med Just right AB. Välkommen att kontakta Anna-Karin Engvall för frågor på 070-732 30 07 eller annakarin.engvall@justright.se


Ansökningarna behandlas löpande och kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Facklig företrädare: Peter Sjögren, Unionenklubben, 076-145 75 90, peter.sjogren@polisforbundet.se


bottom of page