top of page
Image by Jakayla Toney

Näringspolitisk expert inom produktsäkerhet och produktkrav på TeknikföretagenVi söker dig som är expert inom produktsäkerhet och produktkrav och vill vara med och påverka lagstiftning och regelverk för att skapa bästa förutsättningarna för industrin och svensk konkurrenskraft.


Sverige är ett av världens främsta exportländer när det gäller innovation och teknik, där företag som Volvo, Ericsson och Scania är några av de största aktörerna. Gemensamt för trion är att de är medlemmar i Teknikföretagen. Genom bland annat juridisk rådgivning och politiskt påverkansarbete får de tillsammans med drygt 4300 andra medlemsföretag stärkt konkurrenskraft.


Nu stärker vi vårt näringspolitiska arbete och söker en näringspolitisk expert med ansvar för produktsäkerhet och produktkrav samt övergripande produktlagstiftning.


Om rollen

Du blir Teknikföretagens expert inom produktsäkerhet och produktkrav. Som näringspolitisk expert är ditt uppdrag att i nära samarbete med våra europaorganisationer och medlemsföretag bana väg för att ny lagstiftning och nya regelverk skapar bästa möjliga förutsättningar för teknikindustrin.


Du har en aktiv dialog med medlemsföretag, myndigheter, politiker, och andra branschintressenter med syfte att, nationellt och på EU-nivå, lyfta teknikindustrins perspektiv inom produktsäkerhet och produktkrav. Du företräder Teknikföretagen i interna och externa sammanhang.


Du följer och påverkar de centrala politiska processerna inom ditt sakområde både nationellt och på EU-nivå.

Du arbetar proaktivt med omvärldsbevakning och tar löpande fram beslutsunderlag och policydokument inom området, remissyttranden är ett naturligt inslag i arbetet. Arbetet sker i nära samarbete med Teknikföretagens medlemsföretag.


Du tillhör den näringspolitiska avdelningen där det arbetar cirka 20 medarbetare som är uppdelade i fyra enheter. Du rapporterar till enhetschefen för Handel och Hållbarhet. Enheten ansvarar bland annat för sakkunskap och påverkansarbete inom områdena klimat, energi, miljö, standardisering, digitalisering, infrastruktur och handel i nära samarbete med övriga enheter.


Vem är du? Vi tror att du idag arbetar med produktlagstiftning, produktkrav eller produktsäkerhet på ett teknikföretag eller certifieringsorganisation och ser detta som ett intressant nästa steg att få kombinera din tekniska expertis med att påverka utvecklingen politiskt i EU och Sverige. Du har också god förståelse för standardiseringsprocessen och NLF. Har du dessutom erfarenhet av påverkansarbete ser vi det som ett extra plus.


Du är en lagspelare och skicklig relationsbyggare som trivs i rollen att företräda Teknikföretagen.


Du är bra på att snabbt sätta dig in i nya områden och har en god analytisk förmåga och kan självständigt från resultatet av en dialog och samverkan med medlemsföretagen ta fram förslag till Teknikföretagens prioriteringar och policyförslag.


Du är kommunikativ och behärskar svenska och engelska i tal och skrift och är en god skribent.

Du har en akademisk examen, till exempel som civilingenjör. Att du gillar teknik och att vara i framkant med den tekniska utvecklingen ser vi som en självklarhet.


Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen och digitaliseringen är att stärka Sveriges konkurrenskraft.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid vid vårt kontor vid Östermalmstorg i Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med bra förmåner, med egen träningslokal och lunchrestaurang i huset. I vårt kontorshus finns möjlighet att parkera sin cykel eller moped och att tillfälligtvis också hyra en parkeringsplats för bil. Teknikföretagen tillämpar sex månaders provanställning.


Våra värdeord som genomsyrar verksamheten är: Respekterande, Engagerade, Professionella och Modiga.

Vi samarbetar i den här rekryteringen med Just Right AB. Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn 0707-323007, e-post: anna-karin.engvall@justright.se


Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 24 april


Urval och intervjuer sker löpande så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

bottom of page