top of page
Image by Jakayla Toney

Kommunikatör till TeknikcollegeRiksföreningen Teknikcollege Sverige söker en kommunikatör till kansliet i Stockholm. Du får ett viktigt uppdrag att med kommunikation bidra till att stärka industrins kompetensförsörjning och bidra till att fler väljer industriella yrken.Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. En samverkan mellan dessa parter ska leda till god matchning mellan industrins kompetensbehov och den kompetens som utbildningssystemet levererar.


Sedan 2006 har Teknikcollege stått för en historisk förändring inom det svenska utbildningsväsendet. Initiativtagare till Teknikcollege är Industrirådet. Industrirådet består av ledande företrädare för svenska arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer inom industrisektorn. Dessa organisationer är de som driver konceptet tillsammans med certifierade regioner.


Teknikcollege är en rikstäckande förening. På kansliet i Stockholm arbetar fem medarbetare med att utveckla konceptet, administrera och organisera föreningens verksamhet nationellt samt att samordna certifieringsärenden.


Om rollen

Som kommunikatör på Teknikcollege har du en viktig roll i att stärka och utveckla kommunikationsarbetet. Det finns idag 24 regionala Teknikcollege och ditt uppdrag blir att stötta regionerna i deras kommunikationsarbete. Du lyfter goda exempel och sprider kunskap om Teknikcollegekonceptet.

Det är en självständig och bred kommunikatörsroll med fokus på digital kommunikation och redaktionellt arbete. Du skriver och skapar relevant innehåll för Teknikcolleges olika målgrupper och ansvarar för Teknikcolleges webb, nationella sociala kanaler och marknadsföringsmaterial.


Målet är att att aktivt bidra till nytta för Teknikcolleges medlemmar, lyfta varumärket samt synliggöra det operativa arbetet och Teknikcollege vision.


Du blir en av fem medarbetare på kansliet och rapporterar till VD. I din roll jobbar du nära tillsammans med övriga kansliet, med de olika regionerna och andra kommunikatörer inom det närmaste nätverket.


Vem är du?

Vi söker dig som är en kommunikatör med bred kompetens och som trivs i en roll som växlar mellan det strategiska och operativa. Du har en kommunikationsutbildning i botten och är van att projektleda kommunikationsinsatser.


Du är vass på digital kommunikation och ser möjligheter för att effektivt nå ut med kommunikation till olika målgrupper.


Du är en skicklig skribent och har förmåga att anpassa komplexa texter till de målgrupper du kommunicerar med. Du har erfarenhet av grafisk produktion och är en van användare av InDesign. Har du även erfarenhet av att producera film är det meriterande.


För att lyckas i rollen är du serviceinriktad och trivs med att ha många kontaktytor. Du är en skicklig relationsbyggare som bygger långsiktiga relationer och skapar goda samarbeten.


Som person är du strukturerad, initiativtagande och har ett starkt eget driv i att leverera goda resultat.


Har du tidigare erfarenhet av att arbeta i en kunskapsintensiv organisation med experter är det meriterande.


Om att arbeta på Teknikcollege

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Kansliet har sitt kontor på Storgatan i centrala Stockholm. Vi erbjuder en trevlig arbetsmijö med bra förmåner och egen träningslokal och lunchrestaurang i huset.


Läs gärna mer om oss och vår verksamhet på www.teknikcollege.se


I den här rerkyteringen samarbetar vi med Just Right AB. Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anna-Karin Engvall, tfn: 0707-323007, e-post: annakarin.engvall@justright.se


Låter det intressant? Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 7 juni 2023.


Urval och intervjuer kan komma att ske löpande så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.bottom of page